M. J. de Jong, Oosterwolde
 

Meindert de Jong is even weg geweest uit de duivensport, maar kon het niet laten om toch de stofjas weer van de kapstok te halen. En als hij zijn zinnen ergens op zet dan mogen er prestaties verwacht worden. In 2015 is hij weer begonnen met deze prachtige hobby. Hij heeft toen een ronde late jongen gehaald bij Comb. Van Heteren uit Doetinchem en is in 2016 met de jonge duiven weer gestart. Hij werd direct 2e hokkampioen jonge duiven Onaangewezen van Afdeling 11 Friesland 96. Op de nationale vlucht vanuit Morlincourt werden er 5 duiven bij de eerste 30 Nationaal gepakt(!).

In 2017 werd vol goede moed gestart aan de eerste vluchten. Helaas moest hij na een paar vluchten afhaken vanwege eigen gezondheidsproblemen. Vervolgens is hij met de jongen weer verder gegaan en meteen weer goed meegedaan. De leden van de Griffioen hebben het geweten, tijdens de jonge duivenvluchten werden de eerste successen al weer geboekt. Hieronder werd o.a. ook een 6e NPO teletekstnotering op Quievrain behaald.

Momenteel zitten er duiven op het hok uit de lijnen van Schaerlaeckens en Verkerk. En onlangs heeft hij zijn duivenschare uitgebreid met een paar duiven van M & M Kramer uit Wormer. O.a. uit "de Prince" en uit het beoemde "Sok"koppel, 2 zusjes van "Juno"en "Dorian" (allebei 1e NPO Winnaars).

Voor wie meer wil weten van Meindert en zijn gevleugelde vrienden verwijzen we u graag door naar zijn nieuwe website:

 

 

Hieronder staan twee foto’s van de ouders van de aangeboden duif. Daar onder staat de stamboom van de aangeboden jonge duif:

Vader

Moeder:

 

Stamboom: