I.S. en A. Meester, Tijnje

 
 

Iwan en Albert Meester

Spelend onder de naam: Comb. I.S. en A. Meester

 

Iwan is als 10-jarige begonnen met duiven van Tjitse Kooiker uit Drachten, aangevuld met enkele duiven van Hatty en Adriaan Roest.

Sinds de studie van Iwan te Utrecht en Wageningen is vader Albert zich meer gaan bemoeien met de duiven. Iwan is inmiddels verhuist naar Limburg en heeft een deel van de kweekduiven meegenomen. De vliegduiven zitten nog steeds in Tijnje.

De laatste jaren is er flink geïnvesteerd in nieuwe duiven. Onder andere uit de Olympiade 003 van Leo Heremans via de Gebr. van Toor uit Vlaardingen en van Louis Thijs uit België. Ook zijn er een aantal duiven van Jo Claeskens uit België verhuist naar Tijnje. Via de jonge duiven veiling van PV Gevleugelde Vrienden zijn een drietal aanwinsten gekocht met als uitblinkers een duivin van Michel Terlouw en een duivin van Johan Bol.

2018 was een rampjaar voor het jonge duiven seizoen in tegenstelling tot 2015-2016-2017 (allemaal 2e plaatsen on-aangewezen). De gehele 2e ronde verspeeld door ziekte.

Voor het oude duivenseizoen was het een heel goed seizoen,1e on-aangewezen Vitesse en Midfond, 5e Eendaagse Fond, 1e on-aangewezen Generaal Kort en 2e aangewezen en duifkampioen Generaal Lang met de 13-1614671, vader is de 05-1903380 die 4x een eerste in Rayon Frisia vloog, moeder is een duivin van Nouwen-Paesens uit België.

In 2019 werden de volgende prestaties gehaald bij de vereniging Gevleugelde Vrienden Jubbega:

 

3e Midfond Onaangewezen

1e Midfond Aangewezen

4e Jong Onaangewezen Kort

4e Jong Onaangewezen Lang

3e Jong Onaangewezen Lang

4e Jong Onaangewezen totaal

5e Generaal Aangewezen

1e Deurne

1e Queivrain midfon

1e Rethel Midfond)

 

Jonge duif: