Gebr Bron, Jubbega

 
De Gebr.Bron zijn de laatste 4 jaar kampioen op de dagfond geworden en dit alles door de geweldige inbreng van hun “Sven”. 99% van de duiven waarmee ze zo goed presteren zijn kinderen of kleinkinderen van de Sven en dit met verschillende duivinnen.
Bijvoorbeeld de “Ronald” in 2018 de 3e beste eendaagse fondduif over de laatste 4 jaar volgens de Eendaagse Fondspiegel!!. Jouke Rottine vloog Teletext met een volle zus van de Ronald. Het jong wat ze hier verkopen is een rechtstreekse uit de Sven ditmaal gekoppeld aan een duivin die ze kochten van G Beelen& zoon. Namelijk een dochter van "Ireen" (niet te verwarren met de gebr hun eigen Ireen). Deze duif was de 2e beste duivin van W.H.Z.B. in 2013.
Vorig jaar hadden ze hier ook al een koppel jongen uit gehaald waaronder de 2018-4300579. Deze duif had na de eerste 5 jonge duivenvluchten nog niet gemist en stond bovenaan voor het jonge duifkampioenschap. Helaas bleef hij de zesde vlucht achter op het veld van eer, maar het gaf wel zoveel vertrouwen dat ze dit koppel nogmaals bij elkaar gezet hebben.
In de club presteerden ze niet alleen goed op de fond, maar ze werden ook: 
 
1e onaangew. met de jonge duiven
1e generaal lang onaangewezen
2e genraal kort onaangewezen
2e midfond  onaangewezen
2e natour onaangewezen
 
 
.