W & B Wachteveld, Tjalleberd

 
Onder de room van het Abe Lenstra Stadion spelen deze fanatieke duiven melkers sinds 2005 op alle afstanden van de duivensport. Zo wordt er gevlogen van Boxtel (160km) tot Barcelona (1325km). Willem is opgegroeid in een echte duivenmelkersfamilie, waarbij het virus werd overgedaan van opa naar vader naar zoon. Terwijl Bianca al sinds 2002 steeds meer werd besmet met deze intensieve hobby.
 
Door een drukke baan werd aanvankelijk gekozen voor de overnacht. Echter toen Djoerd van der Veen uit Zwaagwesteinde langskwam voor een paar overnachters, kwamen er ineens goede programma duiven op het hok. Deze zeer goede Mariën lijn van Djoerd leverde al menig succes op het afdelingsspel en zijn sindsdien niet weg te denken op het hok.
 
Ook op de overnachtvluchten weten de hoofdzakelijk Aarden x van der Wegen duiven menig topklassering te behalen, waardoor de combinatie nog steeds deelneemt op alle afstanden.
 
In 2014 is er natuurlijk een nog belangrijkere hobby bijgekomen, namelijk de komst van dochter Femke.
Tijd is een belangrijke factor geworden, waardoor er zo eenvoudig mogelijk spel wordt gespeeld, namelijk dubbel weduwschap met 36 koppels duiven.
 
De rassen voor het progamma spel bestaan vooral uit Marien, Heremans en van Loon. voor de overnacht uit de rassen van Aarden, v/d Wegen en Theelen. 
 
Willem & Bianca Wagteveld stellen een kleinkind van de NL13-1610515 beschikbaar. Het fenomeen van Tjalleberd: “Erica” de NL13-1610515. Deze duivin vloog oa een 1e NPO Nanteul,  7 eerste prijzen (zonder dubbelingen), 3 keer teletekst en vele duifkampioenschappen bij elkaar. In 2017 oa. 2e asduif lang Afdeling Friesland en 8e duif in de Allerbeste Competitie van het NPO.
 
De moeder van het jong komt uit de koppeling: 
Vader= 2e NPO Ruffec tegen 2086 duiven op een afstand van 900km. 
Moeder=5e NPO Bergerac tegen 1439 duiven op een afstand van 1012km.